200 CCNA questions Part(100-233)

on 9:25 AM

  1. Identify the switching method that receives the entire frame then dispatches it?
    * Cut-through
    * Receive and forward
    * Store and forward
    * Fast forward
    Correct answer: C
    Store and forward switching receives the entire frame before dispatching it.
    98Identify the purpose of ICMP?
    * Avoiding routing loops
    * Send error and control messages
    * Transporting routing updates
    * Collision detection
    Correct answer: B
    ICMP is used to send error and control messages. Ping uses ICMP to carry the echo-request and echo-reply.
    99Which statement is true regarding the user exec and privileged exec mode?
    * The ‘?’ only works in Privileged exec
    * They are identical
    * They both require the enable password
    * User exec is a subset of the privileged exec
    Correct answer: D
    The user exec mode is a subset of the privileged exec mode. Only a certain number of commands are available at the user exec mode.
  2. Which OSI layer end to end communication, segmentation and re-assembly?
    * Network
    * Transport
    * Physical
    * Application
    * Data-Link
    * Presentation
    Correct answer: B
    Layer 4 the Transport layer performs this function.
  3. What IP command would you use to test the entire IP stack?
    * Stack-test
    * Arp
    * Telnet
    * Ping
    * Trace
    Correct answer: C
    Because Telnet is an application and it resides at the top of the stack it traverses down the stack and up the stack at the receiving end.
  4. Identify the 2 hardware components used to manage and/or configure a router?
    * Auxiliary port
    * ROM port
    * Management port
    * Console port
    Correct answer: A D
    The 2 hardware ports used to configure the router are the console and auxiliary ports. 
  5.  
  6. What is the default bandwidth of a serial connection?
    * 1200 baud
    * 1.544 Mbps (T1)
    * 10 Mbps
    * 96Kpbs
    Correct answer: B
    The default bandwidth is T1.
  7. Identify 2 functions of IPX access-lists?
    * Control SAP traffic
    * Limit number of Novell servers on a network
    * Limit number of workstations on a network
    * Block IPX traffic
    Correct answer: A D
    IPX access lists are used to restrict IPX traffic and SAP broadcasts.
  8. Identify 2 HDLC characteristics?
    * Default serial encapsulation
    * Open standard
    * Supports Stacker compression
    * Supports point-to-point and multipoint
    Correct answer: A D
    HDLC is the default serial encapsulation and supports point-to-point and multipoint. It is not an open standard and does not support compression.
  9. Identify 3 IP applications?
    * AURP
    * ARP
    * Telnet
    * SMTP
    * DNS
    * RARP
    Correct answer: C D E
    ARP and AURP are not part the application layer of the TCP/IP stack. SMTP - Simple Mail Transfer Protocol, Telnet, DNS - Domain Name Services (name to IP resolution).
  10. Identify 3 LAN technologies?
    * FDDI
    * HDLC
    * HSSI
    * X.25
    * 802.3
    * 802.5
    Correct answer: A E F
    The question is asking for 3 LAN technologies, HDLC, HSSI and X.25 are all WAN technologies.
  11. Identify the 4 that are not LAN technologies?
    * HDLC
    * FDDI
    * 802.5
    * HSSI
    * SDLC
    * Frame Relay
    Correct answer: A D E F
    802.5 and FDDI are LAN technologies
  12. Which OSI layer supports the communication component of an application?
    * Data-Link
    * Physical
    * Session
    * Presentation
    * Application
    * Transport
    Correct answer: E
    Layer 7 the Application layer performs this function.
  13. Identify the length of an IPX address and it’s components?
    * 80 bits, 48 bits network and 32 bits node
    * 32 bits, 16 bits network and 16 bits node
    * None of the above
    * 80 bits, 32 bits network and 48 bits node
    Correct answer: D
    IPX address has 2 components; network and node. The network address is 32 bits and the node is 48 bits, total of 80 bits.
  14. Identify the administrative distance and appropriate routing protocol?
    * RIP = 255, IGRP = 100
    * RIP = 100, IGRP = 120
    * RIP = 1, IGRP = 0
    * RIP = 120, IGRP = 100
    Correct answer: D
    The administrative distance for RIP is 120 and IGRP is 100. The lower the AD the better the routing information.
  15. Which OSI layer incorporates the MAC address and the LLC?
    * Data link
    * Network
    * Physcial
    * Transport
    Correct answer: ): A
    Layer 2 the Data-Link layer incorporates the MAC and LLC sublayers
  16. If configuring a Cisco router to connect to a non-Cisco router across a Frame Relay network, which encapsulation type would you select?
    * Q933a
    * ISDN
    * IETF
    * CISCO
    * ANSI
    Correct answer: C
    There are two types of Frame Relay encapsulations; Cisco and IETF. IETF is required when connecting a Cisco to a non-Cisco router.
  17. Identify the 2 items that TCP and UDP share in common?
    * Both use port numbers to identify upper level applications
    * Operate at the Network layer
    * Both are Transport protocols
    * Both are reliable communications
    Correct answer: A C
    TCP and UPD are both layer 4 Transport protocols and both use port number to identify upper level applications.
  18. Identify 3 characteristics of IP RIP?
    * Distance vector
    * Administrative distance is 120
    * Periodic updates every 60 seconds
    * Uses a composite metric
    * Can load balance
    Correct answer: A B E
    IP RIP is a distance vector protocol, it can load balance up to 4 equal cost paths and it’s rating of trustworthiness is 120.
  19. Which of the following is a layer 2 device?
    * Switch
    * Router
    * Repeater
    * Hub
    Correct answer: A
    A Hub and Repeater are layer 1 devices. A Router is a layer 3 device.
  20. Identify the definition of demarcation?
    * Date in which the WAN service contract expires
    * Cabling which extends from the WAN service provider to the customer
    * Division of responsibility, where the CPE ends and the local loop begins
    * Equipment which is located at the customer premises
    Correct answer: C
    Demarcation is the point in which responsibility changes hands.
  21. Identify the 3 key features of the Cisco Discovery Protocol?
    * Off by default
    * Will allow for the discovery of layer 3 addresses on neighbor routers
    * Verify connectivity
    * Open standard
    * Does not require any layer 3 protocols to be configured
    Correct answer: B C E
    CDP is used for 2 basic reasons; neighbor connectivity and layer 3 discovery if configured. It is proprietary and is on by default.
  22. Identify the 3 characteristics of IPX RIP?
    * Distance vector
    * Does not support multiple paths
    * 60 second updates
    * Default encapsulation is SAP
    * Uses ticks and hop count as a metric
    Correct answer: A C E
    IPX RIP is a distance vector routing protocol, it does support multiple paths, the default encapsulation is ‘novell-ether’, it uses tick count as a primary metric and hop count as a tie breaker and it sends it’s updates every 60 seconds.
  23. Identify the access-list range for an extended IP access-list?
    * 800 - 899
    * 1 - 99
    * 1000 - 1099
    * 100 - 199
    Correct answer: D
    IP extended access-lists use the number range of 100-199.
  24. Identify the X.25 addressing standard?
    * X.121
    * X.25a
    * ITU-1
    * Q933a
    Correct answer: A
    The X.25 layer 3 addressing standards is X.121.
  25. Identify 3 features of IGRP?
    * Composite metric
    * New horizon
    * Flash updates
    * 60 periodic updates
    * Poison reverse
    Correct answer: A C E
    IGRP uses a composite metric made up of bandwidth and delay by default, it updates every 60 seconds and will trigger an update if the topology changes.
  26. Where is the backup configuration file stored?
    * RAM
    * ROM
    * Console
    * NVRAM
    Correct answer: D
    One location to store the backup configuration is NVRAM.
  27. Identify the correct pair of Novell Ethernet encapsulation and Cisco terminology?
    * Ethernet II, Snap
    * Ethernet 802.3, Novell-Ether
    * Ethernet SNAP, Arpa
    * Ethernet 802.2, Snap
    Correct answer: B
    The default IPX LAN encapsulation is Novell-Ether which is 802.3
  28. Identify 3 characteristics regarding IP access-lists?
    * Can be configured as a standard access-list
    * Can be run from another router running IP
    * Can be configured as a named access-list
    * Are the same as IPX access-lists
    * Can be configured as an extended access-list
    Correct answer: A C E
    There are 3 types of IP access-lists; standard, extended and named. Named access-lists can be either standard or extended depending on how they are configured.
  29. Identify 3 ways in which a router can be configured?
    * TFTP
    * Nvram
    * Ping
    * Console
    * Trace
    Correct answer: A B D
    Changes to the configuration can be entered via the console, a config stored in NVRAM or on a TFTP server. Trace and ping are tools to verify connectivity.
  30. A traffic light is an example of what type of mechanism?
    * Collision detection
    * Flow control
    * Sequence numbering
    * Network management
    Correct answer: B
    A Traffic light is an example of flow control.
  31. Windowing is a type of?
    * Negative acknowledgement
    * Address resolution
    * Layer transition mechanism
    * Flow control
    Correct answer: D
    Windowing allow the sender and receiver to dictate how much information that can be received prior to an acknowledgement. It is a form of flow control.
  32. Identify the 2 types of access-list filters that control SAP traffic?
    * Novell-ether
    * Arpa
    * Input-sap-filter
    * Round-robin
    * Output-sap-filter
    Correct answer: C E
    SAP’s can be blocked by 2 methods; inbound and outbound.
  33. Identify the 3 guidelines for routers in the same autonomous system?
    * Must be configured for IGRP or RIP
    * Interconnected
    * Assigned the same autonomous system number
    * Configured for the same routing protocol
    * Must be same model of router
    Correct answer: B C D
    Autonomous system must be interconnected, assigned the same AS # and configured with the same routing protocol.
  34. Identify the hardware component used to store buffers, tables, running-configuration etc?
    * NVRAM
    * ROM
    * RAM
    * Flash
    Correct answer: C
    RAM is the dynamic memory area. ROM contains the boot strap code, NVRAM contains the startup-config and Flash contains the IOS.
  35. Identify 3 UDP characteristics?
    * Reliable communication protocol
    * Applications that use UDP must incorporate reliability
    * Connection-less oriented
    * Incorporates no handshaking
    Correct answer: B C D
    UPD is a layer 4 Transport protocol. It is connection-less because it does establish a connection therefore the 3 step handshake is not needed, it does NOT implement any flow control or acknowledgments. Any application that uses UDP must incorporate any needed reliability.
  36. Identify the IPX standard access-list number range?
    * 600 - 699
    * 1000 - 1099
    * 1 - 99
    * 100 - 199
    * 800 - 899
    Correct answer: E
    IPX standard access-list range is 800-899.
  37. Which OSI layer provides best effort end to end packet delivery?
    * Data-Link
    * Presentation
    * Network
    * Transport
    * Physical
    * Application
    Correct answer: C
    Layer 3 the Network layer performs this function.
  38. Identify the 2 methods to modify the routers boot sequence?
    * Setup program
    * Boot system commands
    * RXBoot
    * Config-register
    Correct answer: B D
    ‘Boot system’ command the ‘config-register’ are used to manipulate the boot sequence.
  39. Identify the 3 pieces of hardware you would not install to prevent broadcasts?
    * Switch
    * Repeater
    * Bridge
    * Router
    Correct answer: A B C
    Router are implemented not only to break up networks into smaller segments but they are used to block broadcasts.
  40. Identify 2 features of PPP PAP authentication?
    * Username and password is sent in clear text
    * Authentication messages are sent periodically during the connection
    * More secure than CHAP
    * Remote node is control of authentication process
    Correct answer: A D
    PPP PAP authentication sends the username and passwords in clear text and the remote node initiates the authentication process.
  41. Identify the switching method that examines the destination MAC address as the frame is being received then begins forwarding the frame prior to receiving the entire frame?
    * Fragment-free
    * Store and Forward
    * Cut-through
    * Fast forward
    Correct answer: C
    Cut through examines the destination MAC address and begins forwarding the frame prior to receiving the entire frame.
  42. Identify 1 characteristic of RARP?
    * IP to MAC address translation
    * Connectionless delivery of packets
    * Can be used to initiate remote O/S load sequence
    * Generates error and control messages
    Correct answer: C
    Reverse Address Resolution Protocol is used to obtain a layer 3 address if the MAC address is known which then facilitates the loading of the O/S.
  43. Identify the protocol to test connectivity without configuring any layer 3 protocols?
    * TCP
    * Ping
    * IP
    * CDP
    * Telnet
    Correct answer: D
    CDP can be used to verify connectivity prior to any layer 3 protocols being configured.
  44. LMI operates between the Frame Switch and what other device?
    * CPE device
    * Another Frame Switch
    * X.25 switch
    * Novell File Server
    Correct answer: A
    LMI stands for local management interface. It operates between the Frame Relay switch and the customer equipment.
  45. Identify IPX SAP and it’s purpose?
    * Sonet Access Pipe - interface to Sonet ring
    * Service Advertising Protocol - advertise services
    * Server Appletalk Protocol - appletalk directory services
    * Service Access Point - identify upper layer protocols
    Correct answer: B
    SAP is an Novell protocol to advertise services.
  46. Identify the default values that make up IGRP’s composite metric?
    * Bandwidth
    * Load
    * Reliability
    * MTU
    * Delay
    Correct answer: A E
    IGRP can be configured to use all 5 within it’s metric. By default it uses bandwidth and delay.
  47. Identify the default serial encapsulation?
    * ISDN
    * HDLC
    * SDLC
    * Frame Relay
    * PPP
    Correct answer: B
    The default serial encapsulation is HDLC.
  48. Identify the purpose of ARP?
    * Avoiding routing loops
    * Determining a workstation’s IP address
    * Sending a directed broadcast
    * Determining a workstation’s MAC address
    Correct answer: D
    ARP is used to find a devices MAC address given an IP address.
  49. What is the purpose of the DLCI?
    * Identifies the remote routers
    * Contained with a 802.2 frame for routing purposes
    * Used with PPP during authentication
    * Identifies the PVC in a Frame Relay network
    Correct answer: D
    DLCI stands for Data Link Connection Identifier. It identifies the local PVC.
  50. Identify 3 characteristics of the Network layer (OSI layer 3)?
    * Connection oriented
    * Path determination
    * Supports multiplexing
    * Manages sessions
    * Packet forwarding
    Correct answer: B C E
    The network layer is responsible for routing which entails learning the paths, selecting the best path and forwarding the packet. Because it services multiple layer 4 protocols it multiplexes.
  51. Identify 3 characteristics of switches?
    * Increase available bandwidth
    * Decrease broadcast traffic
    * Support full duplex in a multipoint topology
    * Make forwarding decision using MAC address
    * Create collision domains
    Correct answer: A D E
    Switches operate at layer 2. They increase bandwidth by reducing the number of devices sharing the media. They isolate collisions. Like a bridge they forward traffic based upon layer 2 address/ MAC address.
  52. Which OSI layer handles physical address, network topology?
    * Presentation
    * Physical
    * Transport
    * Application
    * Data-Link
    * Network
    Correct answer: E
    Layer 2 the Data-Link layer performs this function.
  53. Identify 2 reasons for disabling CDP?
    * If the router is not configured for RIP
    * Save bandwidth by eliminating overhead
    * If the router is configured for Appletalk
    * When connected to a non-Cisco router
    Correct answer: B D
    CDP can be disabled here are a couple of reasons. Connecting a Cisco router to a non-Cisco router. Don’t want to exchange CDP information to save bandwidth.
  54. Identify 3 characteristics of ISDN?
    * Transports voice and data
    * Transports voice only
    * Support both BRI and PRI
    * Runs over existing phone lines
    * Same as X.25
    Correct answer: A C D
    ISDN supports voice, data, and video. It runs over existing phone lines and supports 128K (BRI) and T1 (PRI).
  55. Identify the 3 characteristics of IGRP?
    * Uses hop count as a metric
    * Supports multiple unequal paths
    * Administrative distance is 100
    * Configured with an Autonomous system number
    * Link state
    Correct answer: B C D
    IGRP is a distance vector routing protocol, it’s degree of trustworthiness is 100, it can support up to 6 un-equal paths and must be configured with an autonomous system number.
  56. Identify 2 features of PPP CHAP authentication?
    * Username and password is sent in clear text
    * Authentication messages are sent periodically during the connection
    * Less secure then PAP
    * Local router ‘challenges’ the remote router
    Correct answer: B D
    PPP CHAP authentication message are sent periodically during the connection by challenging the other end of the connection.
    It is more secure than PAP and passwords and username are encrypted.
  57. Identify the default IPX serial encapsulation?
    * Novell-Ether
    * SDLC
    * SNAP
    * HDLC
    Correct answer: D
    The default IPX serial encapsulation is HDLC.
  58. Identify the hardware component that stores the backup configuration?
    * RAM
    * NVRAM
    * Flash
    * ROM
    Correct answer: B
    NVRAM contains the backup config. RAM is the dynamic memory area, ROM contains the boot strap code and Flash contains the IOS.
  59. Identify the extended IP access-list number range?
    * 600 - 699
    * 1 - 99
    * 900 - 999
    * 100 - 199
    Correct answer: D
    The extended IP access-list range is 100-199.
  60. Identify 3 Fast Ethernet technologies?
    * 100 Base FastEther
    * 100 Base FX
    * 100 Base T4
    * 100 Base TX
    Correct answer: B C D
  61. BaseFastEther is false. 100 Base FX, TX and T4 are all valid.
  62. Identify the OSI layer which is responsible for end-to-end connections?
    * Network
    * Transport
    * Session
    * Data link
    * TCP
    Correct answer: B
    Layer 4 is the Transport layer and is responsible for end-to-end connections.
  63. Identify the 2 characteristics regarding MAC addresses?
    * Contains a network portion and host portion
    * Always assigned by System Administrator
    * 48 bits long
    * Contains a vendor code and serial number
    Correct answer: C D
    MAC addresses are assigned by the vendor. Each MAC address is 48 bits long and made up of 24 bits vendor code and 24 bits serial number.
  64. Identify the number range for IPX SAP filters?
    * 900 - 999
    * 1000 - 1099
    * 800 -899
    * 100 - 199
    Correct answer: B
    The IPX SAP filtering range is 1000-1099.
  65. What is the purpose of ARP?
    * IP to host name resolution
    * Host name to IP address resolution
    * Mac to IP address resolution
    * IP to Mac address resolution
    Correct answer: D
    Address Resolution Protocol resolves the MAC address if the IP address is known. It is a layer 3 protocol.
  66. Which OSI layer establishes, maintains and terminates sessions between hosts?
    * Application
    * Physical
    * Data-Link
    * Presentation
    * Network
    * Session
    Correct answer: F
    Layer 5 the Session layer performs this function.
  67. Which statement is true regarding Administrative distance?
    * It is a metric
    * Number of hops between two routers
    * Trustworthiness of the routing information
    * RIP Administrative distance is 100
    Correct answer: C
    Administrative distance is rating of trustworthiness of the routing information. The lower the AD the better the information.
  68. Identify the purpose of the Ping command?
    * Share routing information with a neighbor router
    * Transmit user data when buffers are full
    * Test connectivity at layer 3
    * Test entire protocol stack
    Correct answer: C
    The ping command tests layer 3 connectivity.
  69. Identify the order of the 5 step encapsulation?
    1. Create the segment
    2. Convert the frame to bits
    3. Create the packet
    4. Create the frame
    5. User creates the data
    * 1,2,4,2,5
    * 2,1,3,4,5
    * 5,1,3,4,2
    * 5,3,4,1,2
    Correct answer: C
    Cisco 5 step encapsulation.
    1) User creates Data
    2) Data is converted into a segment at layer 4
    3) The segment is converted to packet at layer 3
    4) The packet it converted into a frame at layer 2
    5) The frame is converted into bits at layer 1
  70. The Cisco IOS is stored where?
    * ROM
    * CD
    * Flash
    * NVRAM
    Correct answer: C
    By default the Cisco IOS is stored in flash.
  71. Sequence and acknowledgement numbers are used for?
    * Layer transitioning
    * Flow control
    * Port number addressing
    * Reliability
    Correct answer: D
    TCP uses sequence numbers and acknowledgements to implement reliability.
  72. Identify IPX GNS and it’s purpose?
    * Go Network Server - sends a print job to a network server
    * Get Nearest Server - locate the nearest server
    * Guaranteed Network Services - allocates resources to users
    * Get Notes Server - locates Domino Server
    Correct answer: B
    GNS stands for Get Nearest Server, initiated by a workstation.
  73. Identify the true statement regarding subnetting?
    * Allows for more host address
    * Borrow bits from the network portion of the address
    * Allows for unlimited number of networks
    * Borrow bits from the host portion of the address
    Correct answer: D
    Subnetting involves borrowing bits for the host portion of the address to be used to subnet addressing.
  74. Inverse ARP serves what purpose?
    * Method for a local router to introduce itself to the remote end of the connection
    * Broadcast a routing table update
    * Identify MAC addresses if the IP address is known
    * Sent every 10 seconds used to verify the Frame Switch is still active
    Correct answer: A
    Inverse ARP operates in a Frame Relay network so the two end points can identify themselves to each other.
  75. Identify 3 characteristics of a MAC address?
    * Burned into the NIC
    * 48 bits long
    * Length is 32 bits
    * Used to deliver the frame to the end device
    * Contains a network portion and a host portion
    Correct answer: A B D
    The MAC address is 48 bits long not 32. It does NOT contain a network and host portion with the address. It is used to deliver the frame to the destination device.
  76. Identify 3 IP routing protocols?
    * RIP
    * AURP
    * OSPF
    * IGRP
    * ARP
    * ICMP
    Correct answer: A C D
    AURP and ICMP are not routing protocols.
  77. Identify the type of routing protocol that exchanges entire routing tables at regular intervals?
    * Link state
    * Interior gateway protocols
    * Appletalk routing
    * Distance vector
    Correct answer: D
    Distance Vector routing protocols exchange entire routing tables with it’s neighbors. Link State routing protocols exchange LSP’s to share information regarding the networks they know.
  78. Identify the type of hardware required to connect a Token ring network to an Ethernet network?
    * Repeater
    * TR-Enet
    * Router
    * Token Ring to Ethernet translation hub
    Correct answer: C
    Routers are used to connect dissimilar networks with different access-methods, like connecting Token Ring to Ethernet.
  79. Identify 3 characteristics regarding CDP?
    * On by default
    * Shows only directly connected neighbors
    * Requires IP or IPX
    * 60 second update interval by default
    * 30 second updates interval by default
    Correct answer: A B D
    CDP stands for Cisco Discovery Protocol. It is used to discover directly connected neighbors, it is on by default and has a 60 second update interval by default.
  80. Identify 2 transport layer protocols?
    * IP
    * TCP
    * CDP
    * ARP
    * UDP
    Correct answer: B E
    TPC and UDP are 2 layer4 Transport protocols.
  81. Identify 2 features of X.25?
    * Supports only IP
    * Utilizes switched and permanent virtual circuits
    * Contains minimal flow control and error recovery
    * Utilizes LAPB as it’s data-link protocol
    Correct answer: B D
    X.25 utilizes LAPB and uses switched and permanent VC’s. It supports multiple layer protocols and is heavy laden with error detection and correction mechanisms.
  82. Identify the purpose of the Trace command?
    * Explorer packet transmitting routing information
    * Test connectivity
    * Determine the path a packet is taking through the network
    * Transmits user data when buffers are full
    Correct answer: C
    The trace command is used to determine the path a packet has taken through the network.
  83. Identify the purpose of the TCP 3 step handshake?
    * Setup a un-reliable connection
    * Initialize routing tables
    * Synchronize sequence numbers between hosts
    * Connection tear down process
    Correct answer: C
    The 3 step handshake establishes the parameters required for a TCP connection. During the handshake process sequence numbers are synchronized allowing for the end points to properly acknowledge and re-assemble the segments.
  84. Identify 2 PPP characteristics?
    * Is proprietary to Cisco
    * Supports authentication
    * Support compression
    * Run on a multi-access network
    Correct answer: B C
    PPP supports authentication; PAP and CHAP. It also supports compression; Stacker and Predictor.
  85. Which statement is true regarding half duplex?
    * Only works in a point-to-point configuration
    * Allows for transmitting and receiving but not a the same time
    * Allow for transmitting and receiving of data simultaneously
    * Doubles the bandwidth
    Correct answer: B
    Half duplex is analogous to a single a lane bridge, it can handle traffic in both directions but no at the same time.
  86. Identify the purpose of the wildcard mask?
    * Match a certain portion of the IP address while ignoring the rest of the address
    * Determine the class of the IP address
    * Determine the network portion of an IP address
    * Hide the host portion of an IP address
    Correct answer: A
    The purpose of the wildcard mask to match a certain portion of the IP address while ignoring the rest.
  87. Identify the OSI layer associated with bits?
    * Physical
    * Network
    * Binary
    * Data link
    Correct answer: A
    The Physical layer converts the frames to bits.
  88. Identify the type of routing protocol that maintains a topological database of the network?
    * Topological state
    * Shortest Path First
    * Link state
    * Distance vector
    Correct answer: C
    Link State routing protocols maintain a database that lists all the networks in the internetwork.
  89. Identify the 3 major functions at layer 3 of the OSI model?
    * Forwarding process
    * Logical addressing
    * End-to-end connections
    * Path selection
    * MAC address examination
    * Network monitoring
    Correct answer: A B D
    Layer 3 determines the path, forwards the packet and implements software or logical addressing.
  90. Identify the 2 rules used when configuring a Distance Vector routing protocol?
    * Physically connected network(s)
    * Configure the classful address, no subnets
    * Enable CDP so neighbors can be detected
    * Configure all networks in Area0
    Correct answer: A B
    When configuring a Distance Vector routing protocol only assign the physically connected networks with the classful address only.
  91. Identify 3 characteristics of an IP address?
    * Contains a network portion and a host portion
    * 32 bits long
    * Unique to each network
    * Part of the default Cisco configuration
    * Referred to as the hardware address
    Correct answer: A B C
    An IP address is 32 bits long, it is referred as the logical or software address. It contains a network and host portion. Each IP address is unique.
  92. Identify 3 feature of access-lists?
    * Implicit deny will deny any packets not matched
    * Processed sequentially from bottom to top
    * Processed sequentially from top to bottom
    * If a packet is denied it would be tested against the remaining statements in the access-list
    * Once a match is made the packet is either denied or permitted
    * Enabled on all interfaces by default
    Correct answer: A C E
    Access-list are processed from top to bottom, once a match occurs the packet is either denied or permitted and is no longer tested and if no match occurs the packet is denied via the implicit deny.
  93. Which OSI layer performs code conversion, code formatting and encryption?
    * Physical
    * Data-Link
    * Application
    * Transport
    * Presentation
    * Network
    Correct answer: E
    Layer 6 the Presentation layers performs this function.
  94. Identify the 3 methods routers learn paths to destinations?
    * Dynamic routing
    * None of the above, configured by default
    * Default routes
    * Administrative distance
    * Static routes
    Correct answer: A C E
    Routers can learn paths via 3 different sources; static routes, dynamic routing protocols (i.e. RIP) and default routes.
  95. Identify the purpose of the following command ‘ip route 192.168.100.0 255.255.255.0 10.1.0.1′
    * Enabling a dynamic routing protocol
    * Creating a static route to the 10.1.0.0 network
    * Teaches the router about the distant network 192.168.100.0 and how it can be reached via 10.1.0.1
    * Assigning the IP address 192.168.100.0 to an interface
    Correct answer: C
    A static routes teaches the router about a distant network and the next hop to reach that network. Command syntax:
    ip route network-address subnet-mask next-hop-address
  96. Based upon the 1st octet rule identify the range for a Class A address?
    * 1 - 126
    * 192 - 223
    * 128 - 191
    * 1 - 191
    Correct answer: A
    Class A address has the 1st octet between 1 - 126. Class B between 128 - 191 and Class C between 192 - 223.
  97. What does a Standard IP Access-list use as test criteria?
    * IP source address
    * IP source and destination address, protocol numbers and port numbers
    * IPX source and destination address
    * Source MAC address
    Correct answer: A
    Standard IP access list use only source address.
  98. What is the function of the Transport layer and which protocols reside there?
    * MAC addressing - IP
    * Interhost communication - SQL, NFS
    * Best effort Packet delivery - TCP, UDP
    * End-to-end connections - TCP, UDP
    Correct answer: D
    Layer 4, the Transport layer, is responsible for end-to-end connections. The two TCP/IP protocols that reside there are TCP and UDP.
  99. Identify the 3 Internet layer IP protocols?
    * NetBios
    * IPX
    * ARP
    * IP
    * RARP
    Correct answer: C D E
    NetBios and IPX are not layer 3 IP protocols. IP - Internet Protocol, ARP - Address Resolution Protocol and RARP - Reverse Address Resolution Protocol.
  100. IPX routing updates occur how often?
    * Every 30 seconds
    * Every 60 seconds
    * Only as needed
    * When the remote router asks for an update
    Correct answer: B
    IPX RIP updates are exchanged every 60 seconds.
  101. Identify 3 methods not used to prevent routing loops?
    * Holddown timers
    * Sequence numbers
    * Triggered updates
    * Split horizon
    * Area hierarchies
    * Order of router startup
    Correct answer: B E F
    Area hierarchies, sequence numbers and order of router startup all relate to Link State routing protocols which do NOT incur routing loops.
  102. Identify the hardware component that stores the bootstrap program?
    * ROM
    * NVRAM
    * Booter load
    * RAM
    * Flash
    Correct answer: A
    ROM contains the boot strap code.
  103. Which OSI layer provides mechanical, electrical, procedural for activating, maintaining physical link?
    * Presentation
    * Network
    * Application
    * Physical
    * Transport
    * Data-Link
    Correct answer: D
    Layer 1 the Physical layer performs this function.
  104. Identify 2 characteristics of PPP?
    * Uses LLC to establish the link
    * Default serial encapsulation
    * Support multiple layer 3 protocols
    * Offers two types of authentication; PAP and CHAP
    Correct answer: C D
    PPP is not the default encapsulation and uses LCP not LLC to establish the link. It support multiple layer 3 protocols and supports authentication.
  105. Identify 3 characteristics of a connection oriented protocol?
    * Path determination
    * Flow control
    * Acknowledgements
    * Uses hop count as metric
    * 3 step handshake
    Correct answer: B C E
    Connection oriented protocols must first establish the connection (3 step handshake), employ methods to acknowledge the receipt of data (acknowledgements) and slow down the flow of data if required (flow control).
  106. What is the maximum hop count for IP RIP?
    * Infinity
    * 16
    * 15
    * 1
    Correct answer: C
  107. is the maximum hop count, underscoring the size limitation of RIP.
  108. What is Cisco’s default encapsulation method on serial interfaces?
    * ANSI
    * Cisco
    * Q933a
    * HDLC
    Correct answer: D
    Cisco’s implementation of HDLC is only compatible with Cisco routers. It is the default encapsulation type for serial interfaces.
  109. Which of the following is a characteristic of a switch, but not of a repeater?
    * Switches forward packets based on the IPX or IP address in the frame
    * Switches forward packets based on the IP address in the frame
    * Switches forward packets based on the MAC address in the frame
    * Switches forward packets based only on the IP address in the packet
    Correct answer: C
    A repeater regenerates the signal it receives, a switch makes decisions based upon MAC addresses to determine whether a frame should be forwarded. Repeaters forward all packets.
  110. Ping uses which Internet layer protocol?
    * RARP
    * ICMP
    * ARP
    * FTP
    Correct answer: B
    Internet Control Message Protocol - ICMP is a management protocol and messaging service provider for IP. Its messages are carried as IP datagrams.
    ICMP is used in the following events:
    Destination Unreachable - If a router cannot send an IP packet any further, it uses an ICMP echo to send a message back to the sender notifying it that the remote node is unreachable.
    Buffer Full - If a routers memory buffer is full ICMP will send out a message to the originator.
    Hops - Each IP datagram is assigned a path. This consists of hops. If it goes through the maximum number of hops, the packet is discarded and the discarding router sends an ICMP echo to the host.
    Ping - Ping use ICMP echo message to check connectivity.
  111. Which is true regarding store-and-forward switching method?
    * Latency varies depending on frame-length
    * Latency is constant
    * It is default for all Cisco switches
    * It only reads the destination hardware address before forwarding the frame
    Correct answer: A
    Store-and-Forward switching copies the entire frame into its buffer and computes the CRC. If a CRC error is detected, the frame is discarded, or if the frame is a runt (less than 64 bytes including the CRC) or a giant (more than 1518 bytes including the CRC). The LAN switch then looks up the destination address in its switching table and determines the outgoing interface. The frame is then forwarded to the outgoing interface. Cisco Catalyst 5000 switches uses the Store-and-Forward method. The problem with Store-and-Forward switching is latency is increased. Latency also varies with the size of the frame. The larger the frame, the more latency associated. This of course is due to the fact that the entire frame is copied into its buffer before being forwarded.
  112. Which three of the following are true statements about connection-oriented sessions?
    * The segments delivered are acknowledged back to the sender upon their reception
    * Any segments not acknowledged the are retransmitted by the receiver
    * A manageable data flow is maintained in order to avoid congestion, overloading and loss of any data
    * Segments are sequenced back into their proper order upon arrival at their destination
    Correct answer: A C D
    Connection-oriented services are useful for transmitting data from applications that are intolerant of delays and packet re-sequencing. FTP and Telnet applications are based on connection-oriented services as well as some voice and video programs. Any segment that is not acknowledged by the received is retransmitted by the sender.
  113. What does a metric of 16 hops represent when using RIP?
    * Number of hops to the destination
    * Destination unreachable
    * Number of routers
    * Bandwidth
    Correct answer: B
    Routing Information Protocol (RIP) is a distance vector routing protocol that used hop count as its metric. The maximum hop count is 15, 16 hops is considered unreachable. RIP updates are broadcast every 30 seconds by default. RIP has an administrative distance of 120.
  114. You need to come up with a TCP/IP addressing scheme for your company. Which two factors must you consider when you define the subnet mask for the network?
    * The location of DHCP servers
    * The volume of traffic on each subnet
    * The number of subnets on the network
    * The location of the default gateway
    * The number of host IDs on each subnet Correct answer: C E
    When determining which subnet mask to use, you must determine how many hosts and how many subnets are required.
  115. What is the difference between TCP and UDP?
    * TCP is connection-oriented; UDP uses acknowledgements only
    * TCP is connection-oriented; UDP is connectionless
    * Both TCP and UDP are connection-oriented, but only TCP uses windowing
    * TCP and UDP both have sequencing, but UDP is connectionless
    The correct answer(s): B
    TCP provides guaranteed connection oriented delivery of packets, UDP does not.
  116. What does the ‘S’ mean when looking at the routing table?
    * Statically connected
    * Directly connected
    * Dynamically attached
    * Shutdown route
    Correct answer: A
    Statically connected routes are those that an administrator has manually entered into the routing table.
  117. Why would you use static routing instead of dynamic routing?
    * When you want automatic updates of the routing tables
    * All the time
    * When you have very few routes and want to conserve bandwidth
    * When you have a gateway of last resort
    Correct answer: C
    Static routes are typically used when there are very few routes and you want to conserve bandwidth. Since routing protocols are constantly sending their updates across the wire, it can cause a great deal of congestion.
  118. On Cisco catalyst 5000 how would you set the second port on the controller in the first slot to full duplex?
    * Set port duplex 1/1 full
    * Set port duplex 1/2 full
    * Set port duplex 0/1 full
    * Set port duplex 0/2 full
    Correct answer: B
    The syntax is: set type duplex slot/port
  119. What does the acronym ARP stand for?
    * Address Resolution Phase
    * ARP Resolution Protocol
    * Address Resolution Protocol
    * Address Recall Protocol
    Correct answer: C
    The Address Resolution Protocol (ARP) resolved IP addresses to MAC addresses.
  120. What is the default encapsulation of Netware 3.12?
    * Ethernet_II
    * 802.5
    * 802.2
    * 802.3
    Correct answer: C
    The 802.2 Frame Type is the default frame-type for Netware 3.12.
  121. Regarding frame relay, which of the following statements are true?
    * You must use ANSI encapsulation if connecting to non-Cisco equipment
    * You must use IETF encapsulation if connecting to non-Cisco equipment
    * You must use Q.933a encapsulation if connecting to non-Cisco equipment
    * You must use Cisco encapsulation if connecting to non-Cisco equipment
    Correct answer: B
    Cisco’s encapsulation for Frame relay is proprietary. To communicate with non-Cisco equipment when using frame-relay encapsulation, the IETF method must be used.
  122. What is required to support full-duplex Ethernet?
    * Multiple paths between multiple stations on a link
    * Automatic sensing operation by all connected stations
    * Loopback and collision detection disabled
    * Full-duplex NIC cards
    Correct answer: C D
    Full duplex ethernet requires that the NIC supports full-duplex, and loopback and collision detection are disabled.
  123. Which layer is responsible for determining if sufficient resources for the intended communication exists?
    * Application
    * Network
    * Session
    * Presentation
    * Transport
    Correct answer: A
    The Application layer is responsible for determining if sufficient resources for the intended communication exists.
  124. What are the 2 functions of the Data Link Mac layer?
    * Handles access to shared media
    * Manages protocol access to the physical network medium
    * Provides SAPs for higher level protocols
    * Allows multiple devices to uniquely identify one another on the data link layer
    Correct answer: B D
    Media Access Control (MAC) -The MAC sublayer manages protocol access to the physical network medium. The IEEE MAC specification defines MAC addresses, which allow multiple devices to uniquely identify one another at the data link layer.
  125. Describe End to End network services: (Choose all that apply)
    * Best Route selection
    * Accomplished Segment by Segment, each segment is autonomous
    * Flow Control & Data Integrity
    * Best efforts packet delivery
    Correct answer: A B C D
    All of the above End to End network services.
  126. Which of the following provide correct information about a protocol at the transport layer of the OSI model?
    * UDP - Provides Connectionless datagrams service
    * TCP - Provides Connection Oriented Services
    * SMTP - Provides Mail Exchange
    * IP - Route determination
    * TCP - Provides Flow Control and Error Checking
    * FTP - Transfers of Files
    Correct answer: A B E
    Only TCP and UDP work at the Transport layer of the above choices. IP is a Network layer protocol. SMTP and FTP are application layer protocols.
  127. Which protocol works at the Internet layer and is responsible for making routing decisions?
    * UDP
    * IP
    * TCP
    * ARP
    Correct answer: B
    Internet Protocol - IP provides routing and a single interface to the upper layers. No upper layer protocol and now lower layer protocol have any functions relating to routing. IP receives segments from the transport layer and fragments them into packets including the hosts IP address.
  128. Which layer is responsible for providing mechanisms for multiplexing upper-layer application, session establishment, and tear down of virtual circuits?
    * Session
    * Network
    * Physical
    * Transport
    * Application
    * Presentation
    Correct answer: D
    The Transport layer does the following: Responsible for end-to-end integrity of data transmission. Handles multiplexing upper-layer application, session establishment and tear down of virtual circuits. Hides details of network dependent info from the higher layers by providing transparent data transfer. The ‘windows’ works at this level to control how much information is transferred before an acknowledgement is required.
  129. Which of the following are logged when IP access list logging is enabled?
    * source address
    * protocol
    * source port
    * destination address
    * access list number
    * destination port
    Correct answer: A B C D E F
    All of the above are logged when IP access list logging is enabled.
  130. What’s the default CDP holdtime in seconds for Cisco routers?
    * 30 seconds
    * 180 seconds
    * 90 seconds
    * 60 seconds
    Correct answer: B
    Cisco Discovery Protocol is a proprietary protocol to allow you to access configuration information on other routers and switches with a single command. It uses SNAP at the Data-Link Layer. By default CDP sends out a broadcast every 60 seconds and it holds this information for 180 seconds. CDP is enabled by default.
  131. Which two of the following protocols are used at the Transport layer?
    * ARP
    * UDP
    * ICMP
    * RARP
    * TCP
    * BootP
    Correct answer: B E
    TCP and UDP operate at the Transport layer.
  132. LAN stands for which of the following?
    * Local Area Network
    * Local Arena Network
    * Local Area News
    * Logical Area Network
    Correct answer: A
    LAN stands for Local Area Network
  133. Choose three reasons why the networking industry uses a layered model:
    * It facilitates systematic troubleshooting
    * It allows changes in one layer to occur without changing other layers
    * It allows changes to occur in all layers when changing one protocol
    * It clarifies how to do it rather than what general function to be done
    * It clarifies what general function is to be done rather than how to do it
    Correct answer: A B E
    Why do we have a Layered Model?
    1) It reduces complexity
    2) Allows for a standardized interface
    3) Facilitates modular engineering
    4) Ensures interoperable technology
    5) Accelerates evolution
    6) Simplifies teaching and learning
  134. Which layer is responsible for identifying and establishing the availability of the intended communication partner?
    * Application
    * Presentation
    * Transport
    * Session
    * Network
    Correct answer: A
    The Application layer performs the following: Synchronizing sending and receiving applications. Program-to program communication. Identify and establish the availability of the intended communication partner, and determine if sufficient resources exist for the communication. Popular application protocols include WWW, SMTP, EDI, FTP, Telnet, and SNMP

0 comments:

Post a Comment